logo

Chłodziarki wyspowe

Chłodziarki wyspowe

Chłodziarki wyspowe (impulsowe) stanowią idealne połączenie funkcjonalności i widoczności produktów. Te rozwiązania chłodnicze często znajdują zastosowanie w sklepach detalicznych, gdzie nie tylko utrzymują świeżość żywności, ale także stymulują spontaniczne zakupy, zapewniając imponującą ekspozycję i łatwy dostęp do produktów. Swego czasu chłodziarki wyspowe były znane z wysokiego zużycia energii. To już jednak przeszłość. Nowe modele zostały zaprojektowane z naciskiem na połączenie łatwego dostępu i doskonałej widoczności produktu z nowoczesnym, energooszczędnym systemem chłodzenia.

Czarna chłodziarka/zamrażarka impulsowa

UHD201 /Black

Nr art.: 48825

200 / 165 l

W: 1255

D: 1015

H: 962

Czarna chłodziarka impulsowa

PDC126 VS SL LED

Nr art.: 47731

408 / 190 l

W: 1405

D: 1210

H: 1005

Czarna chłodziarka impulsowa

PDC90SL Acrylic Sides 4 Bumpers

Nr art.: 52189

153 / 105 l

W: 900

D: 845

H: 971

Czym są chłodziarki wyspowe?

Chłodziarki wyspowe to szafy chłodnicze, które zapewniają klientom szybki i łatwy dostęp do produktów w alejce chłodniczej. Łatwo je rozpoznać dzięki wyjątkowemu projektowi ze szklanymi ścianami ze wszystkich czterech stron. Chłodziarki wyspowe skutecznie zachęcają do spontanicznych zakupów schłodzonych składników, przekąsek, napojów i posiłków na wynos. Z tego powodu są czasami nazywane chłodziarkami impulsowymi. Innym czasami używanym terminem, są chłodziarki mobilne, ponieważ chłodziarki wyspowe są zwykle montowane na kółkach, ułatwiających ich przemieszczanie i zapewniających elastyczność zastosowania.

Mobilne chłodziarki wyspowe zachęcające do spontanicznego zakupu

Klienci kupują oczami. Liczne badania wykazały, że gdy konsumenci widzą produkty, na które mają ochotę i mają do nich łatwy dostęp, łatwiej im jest po prostu po nie sięgnąć i dokonać zakupu.

Mobilne chłodziarki wyspowe doskonale sprawdzają się zatem w zwiększaniu wolumenu zakupów spontanicznych. Urządzenia te świetnie nadają się też do przechowywania najlepiej sprzedającej się paczkowanej żywności i składników – ale można ich również używać do tworzenia apetycznych ekspozycji kanapek, deserów i innych pozycji z menu na wynos.

Nasze chłodziarki wyspowe można zwykle znaleźć w supermarketach, sklepach spożywczych i ogólnospożywczych, na stacjach benzynowych, w kawiarniach i w lokalach oferujących dania na wynos – czyli tam, gdzie liczy się szybka obsługa i wygoda klienta.

Zapewniają imponująco dużą przestrzeń do przechowywania i sprzedaży, pomagając skrócić czas potrzebny na uzupełnienie zapasów i umożliwiając stałe utrzymanie dużej ilości produktów na wystawie o maksymalnej widoczności. Nasze wyspy chłodnicze są przeszklone ze wszystkich czterech stron, co zapewnia dobrą widoczność produktów niezależnie od tego, z której strony klient patrzy. Na górze chłodziarek znajdują się szklane przesuwane pokrywy, które zapewniają optymalną wydajność chłodzenia i pomagają zachować smak, świeżość i bezpieczeństwo żywności.

Wszystkie urządzenia są wykonane z wytrzymałych materiałów i mają solidną konstrukcję, dzięki czemu są wystarczająco niezawodne i solidne, aby sprostać wymaganiom środowisk handlowych o dużym natężeniu ruchu, gdzie częste są uderzenia, wgniecenia i zadrapania.

Zachowaj świeżość jedzenia i napojów dzięki naszym chłodziarkom wyspowym

Utrzymanie świeżości i jakości produktów ma ogromne znaczenie dla każdego punktu handlu detalicznego. Chłodziarki wyspowe TEFCOLD zostały zaprojektowane właśnie do tego celu. Dzięki spójnemu i wydajnemu chłodzeniu nasze urządzenia zapewniają, że Twoje produkty pozostaną świeże, atrakcyjne i gotowe do sprzedaży. Jedyne, o czym trzeba pamiętać, to dbanie o utrzymanie linii załadunku, aby zapewnić optymalną cyrkulację powietrza i równomierny rozkład temperatury.

0