Znaczenie niezawodnego przechowywania w chłodniach
Niezawodne przechowywanie produktów w chłodniach odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu jakości produktów, szczególnie w przemyśle spożywczym. Właściwe chłodzenie zapobiega rozwojowi bakterii, dzięki czemu produkty, nabiał i mięso pozostają świeże i bezpieczne do spożycia. W środowisku gastronomicznym o dużym natężeniu ruchu lub w detalicznym handlu żywnością wydajny i godny zaufania system chłodniczy jest kluczem do zachowania jakości, ograniczenia ilości odpadów i zapewnienia zadowolenia klienta.
Zalety magazynowania chłodniczego TEFCOLD
Wybór rozwiązania do przechowywania chłodnic firmy TEFCOLD wiąże się z wieloma korzyściami:
- Świetna wydajność chłodzenia
Nasze chłodziarki szafowe zapewniają spójne i optymalne chłodzenie, co przekłada się na świeżość i jakość przechowywanych produktów. - Ulepszona organizacja
Chłodziarka szafowa zapewnia szybki i łatwy dostęp do schłodzonych składników przez cały czas serwowania, dzięki czemu można skupić się na przygotowaniu robiących wrażenie talerzy z jedzeniem za każdym razem. - Zmaksymalizowana pojemność przechowywania
Dzięki pionowej konstrukcji nasze chłodziarki magazynowe zapewniają dużo miejsca do przechowywania, nie zajmując dużej powierzchni i maksymalnie wykorzystując dostępną przestrzeń.
Rozwiązania TEFCOLD w zakresie chłodniczego magazynowania
Firma TEFCOLD oferuje szeroki asortyment pionowych chłodziarek magazynowych zaprojektowanych z myślą o zaspokojeniu różnorodnych potrzeb komercyjnych. Od zwykłych szafek stojących i szafek podblatowych po pełnowymiarowe urządzenia z masywnymi drzwiami. Wszystkie są dostępne z różnymi wykończeniami, w tym w kolorze białym i ze stali nierdzewnej. Część modelów jest dostosowana do standardów gastronomicznych, np. jest kompatybilna z różnymi konfiguracjami pojemników Gastro Norm.
Łączą w sobie wysokiej jakości konstrukcję i jakość z niezawodną wydajnością, zapewniając doskonały stosunek jakości do ceny.
Wszystkie nasze chłodziarki magazynowe zapewniają skuteczne utrzymanie niskiej i równomiernej temperatury w całej szafce.
Oferujemy chłodziarki magazynowe w różnych rozmiarach, aby zaspokoić wszelkie potencjalne potrzeby, niezależnie od tego, czy jest to profesjonalna kuchnia w restauracji, hotelu, kawiarni, lokalu z daniami na wynos czy innym lokalu gastronomicznym. Nadają się do przechowywania dużych ilości świeżych i gotowanych składników, w tym mięs, warzyw, produktów mlecznych, ryb i innych produktów spożywczych, które wymagają dokładnej, stałej i precyzyjnej kontroli temperatury.
Wszystkie modele są zintegrowane, co oznacza, że można je podłączyć od razu po wyjęciu z opakowania – i gotowe. Jedyne, co trzeba dostosować, to rozmieszczenie regulowanych półek.