logo
Mini Zamrażarki

Rodzaje zamrażarek nablatowych: Znajdź rozwiązanie najlepiej pasujące do Twoich potrzeb

W naszej ofercie zamrażarek nablatowych znajdziesz różne modele do różnych celów. Nasza oferta obejmuje małe zamrażarki nablatowe ze szklanymi drzwiczkami, doskonale nadające się do prezentacji np. mrożonych dań gotowych w sklepach ogólnospożywczych czy lodów w restauracjach z produktami na wynos. Minizamrażarki to niewielkie urządzenia, które łatwo zmieścić w żądanym miejscu.

Modele ekspozycyjne są bardzo wszechstronne i z powodzeniem mogą służyć do różnych celów. Mamy jednak także zamrażarki nablatowe do specyficznych zastosowań. Oferujemy na przykład model zaprojektowany specjalnie do przechowywania i prezentowania kawioru. Zakres temperatur tego urządzenia pozwala także na przechowywanie napojów o niskiej zawartości alkoholu. W naszej ofercie znajdują się również nablatowe zamrażarki stołowe na lody gałkowe. Idealnie nadają się do samoobsługi w bufetach, a w profesjonalnych kuchniach zapewniają pracownikom łatwy dostęp do produktu.

Jeśli masz szczególne wymagania, jak zawsze zapraszamy do skontaktowania się z nami. Chętnie pomożemy Ci znaleźć najlepsze rozwiązanie.

Urządzanie i konserwowanie zamrażarek nablatowych

Zebraliśmy tu kilka wskazówek, jak zapewnić optymalną wydajność pionowych zamrażarek nablatowych.

Jak najlepiej urządzić małą zamrażarkę nablatową
Wnętrze zamrażarek nablatowych można łatwo dostosować i dopasować do własnych potrzeb. Wiele modeli jest wyposażonych w regulowane półki, dzięki czemu można wybrać ich wysokość i dopasować ją do zawartości. Jedyne, o czym trzeba pamiętać, to dbanie o linie ładowania. Przyczyniają się one do optymalnej cyrkulacji powietrza, a tym samym pomagają utrzymać w urządzeniu żądaną temperaturę.

Optymalna konserwacja małej zamrażarki nablatowej
Oprócz przestrzegania linii ładowania można zrobić jeszcze kilka rzeczy, aby zoptymalizować wydajność zamrażarki i ograniczyć zużycie energii do minimum.

  • Rozmrażanie
    Dobrą praktyką jest rozmrażanie zamrażarki nablatowej co trzy miesiące lub zawsze, gdy wewnątrz szafki osadzi się ponad 3 mm szronu. Informacje, jak poprawnie to zrobić, podane są w instrukcji obsługi.

  • Czyszczenie
    Zamrażarkę należy oczywiście regularnie czyścić od wewnątrz i na zewnątrz. Można to zrobić za pomocą szmatki i lekkiego roztworu mydła. Następnie urządzenie należy wytrzeć do sucha. Ponadto, aby zamrażarka działała optymalnie, należy czyścić komorę skraplacza i sprężarki za pomocą odkurzacza i sztywnej szczotki.

  • Kontrola uszczelnienia
    Jednym z głównych czynników wpływających na temperaturę zamrażarki jest częstotliwość i długość otwierania jej drzwiczek. Jeśli zamrażarka jest umieszczona w miejscu, w którym klienci mogą sami otwierać drzwiczki, placówka nie ma na to wpływu. Jedyne, co można wówczas zrobić, to sprawdzić uszczelkę drzwi i upewnić się, że po zamknięciu drzwiczki są prawidłowo uszczelnione. Zapobiegnie to przedostawaniu się gorącego powietrza do wnętrza i tworzeniu się szronu.

Te strony mogą Cię zainteresować:

0